Webshopok és piacterek adózása ebook (ELŐRENDELÉS)

webshop_mockup_konferencia_20_allo

Szerző:

Nagyné Varga Mária

adótanácsadó, mérlegképes könyvelő

29.990 Ft

23.990 Ft

(18.890 Ft + áfa)

Megjelenés hamarosan!

Webshopok és piacterek adózása kiadvány, előrendelésben 20% kedvezménnyel, amelyből megtudhatod:

 • milyen vállalkozási formában végezzem? (Szempontok figyelembevétele.)
 • milyen adózási módot alkalmazzak, hogy a legjobban jöjjek ki? (Adózási módok rövid összehasonlítása.)
 • alanyi mentes vagy áfás legyek? Melyiknek mi az előnye/hátránya?
 • kinek számlázzak és hogyan? Egyáltalán mi az, amit ki kell számláznom? Mi lesz a teljesítés időpontja?
 • mikor keletkezik a bevételem?
 • milyen árfolyamon keletkezik bevételem?
 • mit kezdjek a külföldi kiadásaimmal?
 • köteles vagyok-e megadni a közösségi adószámomat?
 • Print on Demand értékesítés, digitális termékekfizikai termékek értékesítése adóalanyok/magánszemélyek felé, uniós tagállamba, harmadik országba saját webshopon és piactéren keresztül
 • dropshipping
 • áfa helyes meghatározása
 • mivel tudom igazolni, hogy a termék elhagyta Magyarország területét?
 • 2021. évi áfa változások
 • példák, esettanulmányok
 • olvasói kérdések és azok válaszai

Korábbi kiadványunk olvasóinak véleménye:

A szerzőről

Nagyné Varga Mária vagyok, mérlegképes könyvelő, adótanácsadó. 24 éve vagyok a szakmában. 15 éve elképzeltem, hogy minden online fog működni, megszűnnek a papírhegyek és az egész világ elérhető lesz interneten keresztül. Bejött.

Miért akartam összefoglalni egy könyvben a webshop specifikus adózási kérdéseket?

Azért, mert rájöttem, hogy a legtöbben ugyanazokat a kérdéseket teszik fel és mert egyetlen hasonló kiadvány sincs a piacon.

Ezért elkezdtem kis terjedelmű, rövid tájékoztatókat gyártani, hogy a tanácsadásokat megkönnyítsem. Aztán egyre többen jöttek és már nem csak ügyfelek, hanem kollégák is. Ez egyértelműen a külföldi platformok térhódítása miatt következett be.

A 2021. július 1-i változások kapcsán nagyon sok volt a bizonytalanság még szakmai körökben is. Összesen négy előadáson vettem részt, ahol ezekkel a kérdésekkel  foglalkoztak, továbbá elolvastam több kiadványt.

A piacterek specifikus adózási témájában több állásfoglalást is kértem a NAV-tól. Mellette én magam tartottam kollégáknak előadást az új OSS/IOSS rendszerrel kapcsolatos áfa változásokról.

A webshopokat, piactereket nem csak könyvelem, de éppen boltnyitás előtt állok, mert kiderült, hogy szeretek festeni. Emiatt én is tagja vagyok az Etsy-s csoportoknak, így első kézből értesülök arról, milyen kérdések foglalkoztatják például az Etsy-n értékesítőket.

A kérdéseket folyamatosan gyűjtöm, ezért időnként frissíteni fogom a kiadványt az újabb válaszokkal.

Minden megrendelőnknek ingyen elküldjük a frissített verziókat, külön dokumentumban pedig azt, amivel a könyv kiegészült, így neked nem kell újra és újra átbogarásznod az egész könyvet az aktuális változások után. Ezzel a módszerrel együtt készítjük el olvasóinkkal a Nagy Webshop adózási útmutatót.

Minden megrendelőnknek ingyen elküldjük a frissített verziókat, külön dokumentumban pedig azt, amivel a könyv kiegészült, így neked nem kell újra és újra átbogarásznod az egész könyvet az aktuális változások után. Ezzel a módszerrel együtt készítjük el olvasóinkkal a Nagy Webshop adózási útmutatót.

Amennyiben vállalkozásodat velünk könyvelteted, akkor ez a kiadvány neked ingyen lesz, mert levonjuk az árát az első havi könyvelési díjból!*

*Az ajánlat akkor érvényes, ha a vásárlást követő fél éven belül szerződést kötünk!

(Az e-book tartalma nem minősül egyedi adótanácsnak, az kizárólag tájékoztatási célokat szolgál! Kérjük, hogy amennyiben a könyvben foglaltakkal kapcsolatban saját vállalkozásodra vonatkozó egyedi kérdésed merülne fel, fordulj hozzánk bizalommal!)