Etsy adózási és számlázási útmutató

Szerző:

Nagyné Varga Mária
adótanácsadó, mérlegképes könyvelő

20.990 Ft (alanyi adómentes)

Leírás

A nagy érdeklődésre való tekintettel újra elérhető tettük az Etsy adózási és számlázási útmutatónkat. Amennyiben az ebook bővebb változatára vagy kíváncsi, úgy ide kattintva elérhető a Webshopok és piacterek adózása című kiadványunk!

Etsy adózási útmutató egy tanácsadás áráért, amelyből megtudhatod:

  • milyen vállalkozási formában végezzem? (Szempontok figyelembevétele.)
  • milyen adózási módot alkalmazzak, hogy a legjobban jöjjek ki? (Adózási módok rövid összehasonlítása.)
  • alanyi mentes vagy áfás legyek? Melyiknek mi az előnye/hátránya?
  • kinek számlázzak és hogyan? Egyáltalán mi az, amit ki kell számláznom? Mi lesz a teljesítés időpontja?
  • mikor keletkezik a bevételem?
  • milyen árfolyamon keletkezik bevételem?
  • mit kezdjek a külföldi kiadásaimmal?
  • köteles vagyok-e megadni a közösségi adószámomat?
  • Print on Demand értékesítés, digitális termékek értékesítése adóalanyok/magánszemélyek felé, uniós tagállamba, harmadik országba, fizikai termékek stb…
  • mivel tudom igazolni, hogy a termék elhagyta Magyarország területét?

Akik már megvették:

„Apukám vette nekem ezt a rendkívül hasznos útmutatót, és őszintén szólva felüdülés volt végre valami emberi nyelven írt, összeszedett és áttekinthető összefoglalást olvasni a témáról. Csak azt sajnálom, hogy nem állt rendelkezésemre ez két hónapja, óriási mennyiségű munkaórától és utánajárástól szabadított volna meg.”


„Már ez nagy segítség, mert július 1-től volt pár eladásom és nem mertem eddig számlázni, a könyvelőm meg nem tudja a választ a sajnos. Sok könyvelőt kérdeztem az utóbbi 1 évben… és nem nagyon tudják mi a helyzet az etsyvel, most meg július 1-től még jobban összekuszálta a dolgokat…és elég nagy segítség az ebook, köszönöm, hogy megírtad, sok-sok munka volt vele az biztos!”

 

> Beleolvasok a tartalomba! <

 

A szerzőről:

Nagyné Varga Mária vagyok, mérlegképes könyvelő, adótanácsadó. 24 éve vagyok a szakmában. 15 éve elképzeltem, hogy minden online fog működni, megszűnnek a papírhegyek és az egész világ elérhető lesz interneten keresztül. Bejött.

Miért akartam összefoglalni egy könyvben az Etsy specifikus adózási kérdéseket?

Azért, mert rájöttem, hogy a legtöbben ugyanazokat a kérdéseket teszik fel és mert egyetlen hasonló kiadvány sincs a piacon.

Ezért elkezdtem kis terjedelmű, rövid tájékoztatókat gyártani, hogy a tanácsadásokat megkönnyítsem. Aztán egyre többen jöttek és már nem csak ügyfelek, hanem kollégák is. Ez egyértelműen a külföldi platformok térhódítása miatt következett be.

Eredetileg nem kollégáknak írtam, ezért más lett a könyv stílusa, de ragaszkodtam hozzá így is, hogy ahol szükséges, pontos jogszabályi hivatkozást adjak.
A 2021. július 1-i változások kapcsán nagyon sok volt a bizonytalanság még szakmai körökben is. Összesen négy előadáson vettem részt, ahol ezekkel a kérdésekkel  foglalkoztak, továbbá elolvastam több kiadványt.

Az Etsy specifikus adózási témákban több állásfoglalást is kértem a NAV-tól. Mellette én magam tartottam kollégáknak előadást az új OSS/IOSS rendszerrel kapcsolatos áfa változásokról.

Az Etsy-t nem csak könyvelem, de éppen boltnyitás előtt állok, mert kiderült, hogy szeretek festeni. Emiatt én is tagja vagyok az Etsy-s csoportoknak, így első kézből értesülök arról, milyen kérdések foglalkoztatják az Etsy-n értékesítőket.

A kérdéseket folyamatosan gyűjtöm, most már közvetlenül a könyvben foglaltakra is kapok reakciókat, ezért időnként frissíteni fogom a kiadványt az újabb válaszokkal.

Minden megrendelőnknek ingyen elküldjük a frissített verziókat, külön dokumentumban pedig azt, amivel a könyv kiegészült, így neked nem kell újra és újra átbogarásznod az egész könyvet az aktuális változások után. Ezzel a módszerrel együtt készítjük el olvasóinkkal a Nagy Etsy adózási útmutatót.

 

Amennyiben vállalkozásodat velünk könyvelteted, akkor ez a kiadvány neked ingyen lesz, mert levonjuk az árát az első havi könyvelési díjból!*

*Az ajánlat akkor érvényes, ha a vásárlást követő fél éven belül szerződést kötünk!

(Az e-book tartalma nem minősül egyedi adótanácsnak, az kizárólag tájékoztatási célokat szolgál! Kérjük, hogy amennyiben a könyvben foglaltakkal kapcsolatban saját vállalkozásodra vonatkozó egyedi kérdésed merülne fel, fordulj hozzánk bizalommal!)

További információk

Szerző

Nagyné Varga Mária, adótanácsadó, mérlegképes könyvelő

Ez is érdekes lehet: